Житомирський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Збільшено чисельність військовослужбовців-жінок

Збільшено чисельність військовослужбовців-жінок
▪️Чисельність військовослужбовиць ЗСУ збільшилась на 40 відсотків порівняно з 2021 роком. За 2 роки кількість жінок у війську зросла на 12 тисяч – зараз проходить службу майже 43 тисячі військовослужбовиць.
🔸Міністерство оборони скасувало усі обмеження для доступу військовослужбовиць до усіх посад. Раніше жінки могли проходити службу на посадах переважно медичних спеціальностей, зв’язківців, бухгалтерів, діловодів і кухарів, то нині – жінка в армії може бути водієм, гранатометником, заступником командира розвідгрупи, командиром БМП, ремонтником, кулеметником, снайпером тощо.
🔸Надано можливість для здобуття військової освіти всіх рівнів. З 2019-го року Уряд України дозволив вступати до військових ліцеїв дівчатам. Жінки, які у майбутньому бачать себе офіцерами ЗСУ, мають доступ до усіх рівнів військової освіти.
🔸Організовується системна робота щодо підвищення рівня компетентності особового складу із забезпечення рівних прав та можливостей жінок й чоловіків.
🔸Враховуються аспекти рівноправності під час розроблення нормативно-правових актів. Усі документи, які розробляє МОУ проходять гендерну експертизу.